Selecteer een pagina

Coöp Ricanau Ricanau Mofo 

Zowel de Stichting Economische Ontwikkeling Ricanau Ricanau Mofo (STEORR) als het bestuur van Greenport Ricanau Ricanau Mofo (Greenport RRM) moet de coöperatie Ricanau Ricanau Mofo (Coöp RRM) helpen oprichten en helpen vorm te geven omdat het een grote bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van het gebied. Coöp RRM zal ervoor zorgen dat eigenaarschap in de handen blijft van de lokale bevolking en de mensen zij zelf de beslissingen nemen over de huidige en toekomstige situatie.

De coöperatie behoudt het bezit en vermogen en ook de beslissingsbevoegdheid in de omgeving en zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van het gebied en van de mensen. Een werknemers coöperatie past ook bij de cultuur van de mensen in het binnenland om gezamenlijk beslissingen te nemen in de vormen van krutu’s (sociocratisch).

Werken vanuit een werknemerscoöperatie is sociocratisch ondernemen. Men zorgt ervoor dat iedereen mee doet, voor zichzelf werkt, hard werkt en dat er minder armoede aanwezig is in de gemeenschap als de coöp succesvol is. Ondernemers die niet in de coöperatie RRM willen deelnemen kunnen altijd voor zichzelf beginnen of met anderen in gewone ondernemingen.